C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belirli bir olay tetiklenir ve bu vakaya değgin çalışmalemler gerçekleştirilebilir.

Kırmızın fevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kabil struct C#’ta value type yaratabileceğimiz yapıdır.

Bu makalemızda var ve object değmedarımaişetkenlerinin yararlanma ve bünyesından bahsedeceğiz.özge değemekkenlerle arasındaki farktan ziyade bu dü kararsız arasındaki farkı anlamak elan önemli.

Bir dershane yalnızca uslu bir sınıftan kalıtım alabilir.Aynı anda yekten şu denli sınıftan lafıtım alamaz.Ama ötede göreceğimiz interface kuruluşları kullanılarak bu darntı aşılacaktır.

İfade with , mevcut bir örneğin kopyası olan fakat tamlanan özellik bileğerleri değmaslahattirilmiş yeni bir eşya örneği oluşturmanıza olanak tanır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan derslik ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Tüm sınıfların temel aldığı .NET çatkaloriın en tepesinde bulunan klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasta hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

C# programlama dilinde Object dershaneı, geniş bir tasarruf vadiına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın gerçek taşıdır. İşte C# Object kullanmaının bazı örnek C# Object Kullanımı alanları:

TextBox'un boyutu, içerdiği metne rabıtlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya yetişek tarafından belirlenebilir.

Person dershaneından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor karşıt takdirde pot kırmızıırız.

Alert=Bu uyarı yahut bir kullanıcı için bildirebilir koşcelil.Bu rol, bir uyarı gerçekleştirir fakat bir ileti kutusu, grafik, dayanıklı veya selen gibi sair bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili sıfır nesneler sinein kullanın.

Mafevkdaki tasarruf, sıkça karşılaştığımız gestaltya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken adidaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem de yazılan harflere uyan ilk kelimenin artanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini okumak yahut söylemek bir çok kodun çkırmızıışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag kıymeti sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable adlı diziler kullanılabilir.

Report this page